Social media

úterý 30. června 2015

Banánovo čokoládové blondies s javorovým sirupem

Jsou bezlepkové, veganské a o mnoho zdravější než jakékoli čokoládové dezerty v okolí. Ty musíte vyzkoušet !



Hotové je můžete uchovávat několik dní v ledničce anebo je můžete zamrazit, pokud si chcete být jisti, že se Vám nezkazí. Pokud jste jako já milovníci arašídového másla, můžete do blondies místo arašídů přidat více másla. Chuť banánů, čokolády a arašídového másla se tak skvěle doplňují, že si tuto kombinaci zamilujete ! Doporučujeme udělat větší množství !!! DEFINITELY !




Ingredience:
  • 2 cups bezlepkových ovesných vloček
  • 3 zralé banány
  • 1/2 cup homemade arašídového másla 
  • 1/2 cup apple sauce
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • homemade čokoláda (případně koupená kvalitní čokoláda, min 80%)
  • 1 lžička pečícího prášku bez fosfátů
  • skořice
  • špetka soli

Poleva:
  • kakaové máslo
  • raw nepražené kakao

Postup:
  1. Troubu předehřejte na 160 stupňů. Formu 20 x 20 cm vyložte pečícím papírem nebo folií.
  2. Ve food processoru rozmixujte vločky na hladkou mouku. V misce smíchejte mouku, pečící prášek, sůl a skořici. Dejte stranou.
  3. Ve food processoru smíchejte banány, apple sauce, arašídové máslo a javorový sirup a rozmixujte dohladka. Směs smíchejte s vločkami a důkladně zamíchejte. Do "těsta" nalámejte menší kousky čokolády. 
  4. Směs nalijte do formy a pečte asi 30 minut. 
  5. Kakaové máslo rozpusťte na vodní lázni a za stálého míchání přidejte kakao. Rozpuštěnou čokoládou zdobíme upečený koláč. V ledničce můžeme uchovávat několik dní.


Žádné komentáře:

Okomentovat