Social media

pátek 19. června 2015

Bezlepková sýrová pizza s cuketovo květákovou krustou

Tento recept Vám vyvrátí veškeré pochybnosti o tom, že pizza je něco, na co do konce života musíte zapomenout. Oproti běžné pizze tato má velmi nízký obsah sacharidů a prakticky je složena jen ze zeleniny, co si dáte na krustu je na každém z Vás.



Přestože květák obsahuje malé množství sacharidů, proteinů a skoro žádný tuk, způsobuje dostatečný pocit nasycení a hodí se skvěle do jídelníčku při redukci hmotnosti. Stejně tak je na tom i cuketa, která navíc detoxikuje organismus. Cuketu nastrouhejte celou, nikdy ji nezbavujte vrchní slupky, je v ní nejvíce vitamínů. 








Pro ještě zdravější variantu můžete mozzarellu či parmesan nahradit sýrem veganským nebo jednoduše zredukovat množství na polovinu. 




Pizza: 
  • 1/2 malého květáku
  • 1 cuketa
  • vejce
  • mozzarella
  • parmesan
  • krůtí prso natrhané na vlákna (nemusí být)
Marinara sauce:
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • lžička olivového oleje
  • 2-3 stroužky česneku
  • čerstvá bazalka
  • oregáno
  • sůl, pepř
  • bobkový list
  • čerstvá petržel

Postup:
  1. Troubu předehřejte na 220 stupňů. Pečící plech vyložte pečící folií nebo papírem.
  2. Květák rozdělte na růžičky a uvařte v páře doměkka. Rozmixujte ve food processoru nahrubo. Cuketu nastrouhejte, posolte, nechte pár minut odstát a poté vymačkejte přebytečnou vodu.
  3. Ve středně velké misce smíchejte květák, cuketu, vejce, 1/2 nastrouhané mozzarelly, sůl a pepř a vytvarujte na plechu kulatou placku. Pečte na maximum na 220 stupňů cca 15 minut nebo dokud nejsou okraje zlatohnědé.
  4. Mezitím si připravte rajčatové sugo. Na rozpáleném oleji orestujte česnek. Přilijte rajčata, bazalku, oregáno, bobkový list, nasekanou petržel, sůl a pepř. Na mírném plameni povařte asi 15 minut nebo dokud není směs dostatečně hustá.  Pokud chcete omáčku více hladkou, můžete ji rozmixovat v mixéru.
  5. Upečenou krustu vyndejte z trouby, potřete sugem, posypte natrhaným krůtím prsem, nastrouhanou mozzarellou a parmesanem. Vráťte do trouby a pečte dokud se sýr nerozpustí a nebublá. Podáváme s čerstvou bazalkou.
NOTES: Krůtí prso jednoduše upečte v troubě nebo uvařte ve vývaru.
               









Žádné komentáře:

Okomentovat