Social media

pátek 10. července 2015

Bezlepkové kokosové mini košíčky s citronovým tvarohem


Tyto mini košíčky jsou neuvěřitelné jednoduché, rychlé a naprosto dokonalé ! Mají nižší obsah sacharidů a vysoký obsah bílkovin, perfektní jako odpolední svačina.





Do krému jsme použili nízkotučný tvaroh, ale ricotta nebo řecký jogurt bude také chutnat skvěle. Část vloček jsme nahradili strouhaným kokosem, abychom snížili obsah sacharidů. Pokud nemáte po ruce bezlepkové ovesné vločky nebo chcete snížit sacharidy na minimum, můžete použít mandlovou mouku. 

Díky sáčku na zdobení krém vypadá jako mnohem víc než jen "obyčejný" tvaroh a každý při pohledu na tento dezert se vyčítavě ptá "Tohle asi není moc zdravé, že". NAOPAK.





Košíčky:
  • 1/2 cup bezlepkových ovesných vloček
  • 1/2 cup neslazeného strouhaného kokosu
  • 1 bílek
  • 1 - 2 lžíce apple sauce
Náplň:

  • 1 celý tvaroh
  • citronová šťáva a kúra
  • 1 lžíce medu
Jahodová omáčka:
  • 1 cup čerstvých nebo mražených jahod
  • 2 lžíce apple sauce
  • 1 lžíce medu
Postup:
  1. Troubu předehřejte na 170 stupňů. Ve food processoru rozmixujte vločky, dokud vám nevznikne konzistence mouky. Přidejte zbytek ingrediencí a párkrát zapulsujte. 
  2. Do papírových košíčků namačkejte připravenou směs. Ujistěte se, že máte vyvýšené okraje, aby vám uprostřed drželo co nejvíce náplně.
  3. Pečte okolo 10 minut nebo dokud nejsou košíčky zlaté. Nechte vychladnout
  4. Zatímco pečete, připravte si náplň. Smíchejte tvaroh s medem, citronovou šťávou a kúrou a nechte uležet v lednici alespoň 20 minut. Bude se vám s krémem pak lépe pracovat. 
  5. V menším hrnci zahřejte jahody, apple sauce a med. Přiveďte k varu a rozmixujte. Dejte stranou a nechte vychladnout.
  6. Připravte si cukrářský sáček na zdobení a naplňte tvarohem. Košíčky naplňte krémem, jahodovou omáčkou a ozdobte čerstvou jahodou.


Žádné komentáře:

Okomentovat