Pokud nemáte čas na vaření, máme pro vás jednoduchý a zdravý oběd hotový do 30 minut. Červený mangold vám dodá dostatek antioxidantů a protizánětlivých fytoživin, které vaše tělo využije v boji proti volným radikálům.
Ingredience:
- 1 cup basmati rýže
- 1/2 cup kukuřice
- 2 cups červeného mangoldu, nakrájeného
- 1 menší cibule, nadrobno
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžíce ghee
- 2 lžíce bílého vína
- 1 cup zeleninového vývaru
- hrst čerstvé petržele
Postup:
- V pánvi rozpusťte ghee a orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte česnek a restujte 1-2 minuty. Zalijte bílým vínem a nechte pár minut vypařit alkohol.
- Zmírněte plamen, vmíchejte nakrájený mangold a poduste 5-10 minut. Přidejte syrovou rýži a zalijte vývarem, aby byla všechna rýže ponořená. Tento proces opakujte 15-20 minut dokud rýže není zcela uvařená.
- Na závěr přidejte kukuřici a nasekanou petržel a zakryté nechte 10 minut odpočinout.
Žádné komentáře:
Okomentovat