Social media

středa 27. května 2015

Krémová basmati rýže s červeným mangoldem a čerstvou petrželkou

Pokud nemáte čas na vaření, máme pro vás jednoduchý a zdravý oběd hotový do 30 minut. Červený mangold vám dodá dostatek antioxidantů a protizánětlivých fytoživin, které vaše tělo využije v boji proti volným radikálům.







Ingredience:
  • 1 cup basmati rýže
  • 1/2 cup kukuřice
  • 2 cups červeného mangoldu, nakrájeného
  • 1 menší cibule, nadrobno
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžíce ghee
  • 2 lžíce bílého vína
  • 1 cup zeleninového vývaru
  • hrst čerstvé petržele
Postup:
  1. V pánvi rozpusťte ghee a orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte česnek a restujte 1-2 minuty. Zalijte bílým vínem a nechte pár minut vypařit alkohol. 
  2. Zmírněte plamen, vmíchejte nakrájený mangold a poduste 5-10 minut. Přidejte syrovou rýži a zalijte vývarem, aby byla všechna rýže ponořená. Tento proces opakujte 15-20 minut dokud rýže není zcela uvařená. 
  3. Na závěr přidejte kukuřici a nasekanou petržel a zakryté nechte 10 minut odpočinout.


Žádné komentáře:

Okomentovat