Social media

pondělí 8. června 2015

Krémová květáková rýže s mozzarellou

Je to tak jednoduché, lehké a zdravé! 



Máme v hlavě pár nápadů, jak ji využít na těstoviny, dříve nebo později sem něco takového přidáme. Možná budete mít potřebu si přidat více ingrediencí, což milovníci jídla rádi dělají, ale tohle musíte ochutnat! 
Celé jídlo jsme posypali jarní cibulkou, petrželkou a mozzarellou. Samozřejmě pokud chcete jídlo veganské, můžete použít různé alternativy sýrů, které jsou chuťově stejně výtečné jako ty z mléka. 




Ingredience:
  • 1/2 květáku
  • zeleninový vývar
  • 2 lžíce mandlové mléka (není potřeba)
  • himalájská sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička olivového oleje
  • 60 gr natural rýže
  • 1/2 cup strouhané mozzarelly
  • jarní cibulka, petržel na posypání
Postup:
  1. Rýži uvařte podle návodu a dejte stranou.
  2. Do středního hrnce nalijte zeleninový vývar (mám vždy udělaný dopředu, tak jen ohřívám), nakrájený květák a přiveďte k varu. Vařte okolo 10 minut, dokud není květák měkký. Stáhněte plamen, ale vývar nevylívejte !
  3. Květák přesuňte do food processoru, přidejte trochu vývaru a mixujte, dokud není směs krémová. Přidejte trochu mléka, pokud potřebujete. Dochuťte solí a pepřem a přelijte přes rýži.
  4. Ve větší nepřilnavé pánvičce si rozehřejte olej a orestujte nasekaný česnek asi 3 minuty. Pozor, ať Vám česnek nezhnědně. Přidejte krémovou rýži a zamíchejte. Vypněte plamen, přimíchejte nastrouhanou mozzarellu a nechte pár minut odstát. Zdobte jarní cibulkou a čerstvou petrželí.


Žádné komentáře:

Okomentovat