Jahody perfektně doplňují chuť výrazného francouzského roquefortu a opražených ořechů. Skvěle se hodí také ke kozímu sýru.
Salát:
- 2 cups polníčku
- 2 cups baby špenátu
- 8-10 čerstvých jahod
- 100 gr sýru roquefort
- 2 hrsti nasucho opražených vlašských ořechů
Zálivka:
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kokosového cukru
- himalájská sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup:
- Nejprve si připravte zálivku. Prošlehejte všechny suroviny a dejte stranou.
- Do talířů rozdělte salát a nakrájejte na něj jahody. Přelijte zálivkou a promíchejte. Potom přidejte sýr a posypte vlašskými ořechy.
Žádné komentáře:
Okomentovat