Social media

neděle 7. června 2015

Vanilkové müsli tyčinky s jahodami

Tyto tyčinky jsou skvělé jako on-the-go snídaně, jednoduše pokud nestíháte, vezmete do ruky a cestou do práce sníte anebo si je můžete vychutnat jako odpolední dezert k čaji s přáteli. Toto je vlastně jeden z nejoblíbenějších receptů z vloček.



Do tyčinek můžete dát jakékoli ovoce, které máte po ruce, nejlepší jsou ale s lesními plody jako jahody, borůvky nebo ostružiny. Tentokrát jsme přidali k jahodám kiwi, které dodalo tyčinkým lehkou kyselost "and really it work it well" !



Použili jsme bezlepkové ovesné vločky, protože jak jste si už možná stihli všimnout, vyhýbáme se lepku, jak to jde. V receptu jsme nepoužili ani žádné živočišné produkty, tudíž jsou vhodné i pro vegany. Tyčinky jsou výborné na snídani, protože obsahují více sacharidů, tudíž dodají dostatečnou energii. 

Tyčinky se skvěle hodí jako on-the-go snídaně, můžete si je jednotivě zabalit třeba do pečícího papíru a uchovávat v ledničce. Když víte, že ráno máte nabité nebo jednoduše zaspíte, můžete si je jen vzít z lednice, nasednout do auta a spěchat do práce. Fantastické jsou také s šálkem čaje nebo s trochou jogurtu. 






Příprava 15 minut
Pečení     45 minut
Celkem    1 hodina
Porce       10 - 12 tyčinek

Vanilkové tyčinky:
  • 2 cups bezlepkové ovecné vločky
  • 1 cup rýžové mouky
  • 3 lžíce kokosového cukru
  • 1 cup apple sauce
  • 1/2 lžičky bio pečící prášek bez fosfátů
  • špetka soli
Náplň:
  • 300 gr mražených jahod
  • 1 kiwi
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • citronová kúra
Postup:

  1. Předehřejte troubu na 150 stupňů. Plech o rozměru 20 x 20 cm vyložte pečící folií a dejte stranou.
  2. Ve food processoru smíchejte vločky, mouku, cukr, pečící prášek, sůl a mixujte dokud vám nezvnikne hrubší mouka. Přidejte apple sauce, párkrát zapulsujte. Vznikne vám hrudkovitá směs, 1/3 si dáme stranou, zbytek pomocí rukou umačkejte na dno pečící misky. 
  3. V menší misce smíchejte celé jahody, sirup a citronovou kúru. Důkladně zamíchejte, aby všechny jahody byli dostatečně obalené. Naskládejte na připravenou krustu v zapékací misce a posypte zbylou směsí.
  4. Pečte na 150 stupňů asi 45 minut nebo dokud povrch není hezky nazlátlý. Nechte vychladnout a nakrájejte na dlouhé tyčinky.
NOTES:  Pokud se směs příliš drolí, přidejte více apple sauce. 


Žádné komentáře:

Okomentovat