Zeleninový salát s candátem a bazalkovo citronovým dresingem jako skvělý oběd, který Vás osvěží, zasytí a Vaše tělo Vám bude vděčné.
Indredience:
- 1/2 ledového salátu
- 1 cup baby špenátu
- 1/3 cup červené quinoy
- cherry rajčata
- 1/2 okurky
- 300 gr čerstvých filetů candáta
- olivový olej
- sůl, pepř
- citronová šťáva
- větší hrst bazalky
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička javorového sirupu nebo medu
Postup:
- Rybu omyjte, usušte, osolte a opepřete. Na nepřilnavé pánvi na kapce oleje zprudka orestujte filety z obou stran.
- Quinou uvařte v osolené vodě v poměru 1:2 (1 díl quinoy na 2 díly vody).
- V misce smíchejte 2 lžíce olivového oleje, nasekanou bazalku, citronovou šťávu, hořčici a med.
- Zeleninu omyjte, nakrájejte, smíchejte s quinoou a dresingem. Servírujte s kousky grilovaného candáta.
Žádné komentáře:
Okomentovat