Social media

pondělí 3. srpna 2015

Lehký salát s červenou quinoou a grilovaným candátem



Zeleninový salát s candátem a bazalkovo citronovým dresingem jako skvělý oběd, který Vás osvěží, zasytí a Vaše tělo Vám bude vděčné. 



Quinoa, která se řadí mezi SUPERFOOD, vyniká velmi vysokým obsahem bílkovin a je snadno stravitelná. Má lehce oříškovou chuť a je pravidelnou surovinou v našem jídelníčku. Exitují tři druhy quinoy - bílá, červená a černá. Každá se trochu liší v chuti, my máme nejradši bílou quinou, která má jemnou máslovou chuť.



Indredience:
  • 1/2 ledového salátu
  • 1 cup baby špenátu
  • 1/3 cup červené quinoy
  • cherry rajčata
  • 1/2 okurky
  • 300 gr čerstvých filetů candáta
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • citronová šťáva
  • větší hrst bazalky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička javorového sirupu nebo medu
Postup:
  1. Rybu omyjte, usušte, osolte a opepřete. Na nepřilnavé pánvi na kapce oleje zprudka orestujte filety z obou stran. 
  2. Quinou uvařte v osolené vodě v poměru 1:2 (1 díl quinoy na 2 díly vody).
  3. V misce smíchejte 2 lžíce olivového oleje, nasekanou bazalku, citronovou šťávu, hořčici a med.
  4. Zeleninu omyjte, nakrájejte, smíchejte s quinoou a dresingem. Servírujte s kousky grilovaného candáta. 


Žádné komentáře:

Okomentovat