Social media

čtvrtek 13. srpna 2015

Provence špagety s restovanými houbami a čerstvou bazalkou








Ingredience:
  • bezlepkové těstoviny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 200 gr čerstvých žampionů, nakrájené na plátky
  • provensálské koření
  • 1/2 - 1 cup rostlinného mléka (my použili domácí mandlové)
  • 1 lžíce rýžové mouky (můžete použít jakoukoli jinou)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • hrst bazalky
Postup:
  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a nechte stranou. Vodu nevylévejte! Nechte si alespoň 1 cup, pokud byste potřebovali zředit omáčku.
  2. Ve středně velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a restujte minutu 1 nakrájený česnek. Přidejte nakrájené houby a opékejte 5-10 minut dokud houby nejsou měkké.
  3. Ve větší pánvi znovu rozpalte olivový olej, přidejte zbylý česnek a restujte asi minutu. Přidejte mouku, bylinky, párkrát zamíchejte a pomalu přilijte mléko. Ochuťtee solí a pepřem.
  4. Do pánve přimíchejte houby, těstoviny a pokud je potřeba přidejte i vodu, ve kterých se vařily těstoviny. Posypte čerstvou bazalkou a servírujte.


Žádné komentáře:

Okomentovat