Ingredience:
- bezlepkové těstoviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 200 gr čerstvých žampionů, nakrájené na plátky
- provensálské koření
- 1/2 - 1 cup rostlinného mléka (my použili domácí mandlové)
- 1 lžíce rýžové mouky (můžete použít jakoukoli jinou)
- 3 lžíce olivového oleje
- hrst bazalky
Postup:
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a nechte stranou. Vodu nevylévejte! Nechte si alespoň 1 cup, pokud byste potřebovali zředit omáčku.
- Ve středně velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a restujte minutu 1 nakrájený česnek. Přidejte nakrájené houby a opékejte 5-10 minut dokud houby nejsou měkké.
- Ve větší pánvi znovu rozpalte olivový olej, přidejte zbylý česnek a restujte asi minutu. Přidejte mouku, bylinky, párkrát zamíchejte a pomalu přilijte mléko. Ochuťtee solí a pepřem.
- Do pánve přimíchejte houby, těstoviny a pokud je potřeba přidejte i vodu, ve kterých se vařily těstoviny. Posypte čerstvou bazalkou a servírujte.
Žádné komentáře:
Okomentovat