Avokádový dresing:
- 1 zralé avokádo
- 1 - 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 - 2 lžíce vody
- velká hrst koriandru
- himalájská sůl
- mletý kmín
- citronová šťáva
Restovaná cizrna:
- 1 menší květák, rozdělený na jednotlivé růžičky
- 1 plechovka cizrny
- 1-2 lžičky chilli
- 1-2 lžičky garam masala
- 1 lžička olivového oleje
- himalájská sůl
- čerstvě mletý pepř
- 4 pita chleby
- řecký jogurt k servírování
Postup:
- Předehřejte troubu na 200 stupňů. Květák a cizrnu omyjte a usušte papírovými utěrkami. Smíchejte olej s kořením a důkladně jím obalte zeleninu. Pečte na pečícím papíru nebo folii 15-20 minut, zamíchejte a pečte dalších 15-20 minut. Květák i cizrna by měly být zlatavě hnědé a křupavé.
- Zatímco se vám peče zelenina, rozmixujte všechny ingredience na avokádový dresing. Nechte stranou.
- Každý pita chléb potřete avokádem a restovanou zeleninou. Podávejte s řeckým jogurtem.
NOTES: Vynecháním řeckého jogurtu máte pokrm vhodný pro vegany.
Žádné komentáře:
Okomentovat