Social media

pátek 2. října 2015

Červená čočka s restovanou karotkou a omáčkou z kešu










Kešu omáčka:
  • 1/2 cup čerstvého koriandru
  • 3/4 natural kešu, předem namočených
  • 1/3 cup vody
  • himalájská sůl
  • citronová šťáva
  • 1 stroužek česneku (nemusí být)
  • 1 - 2 lžičky medu
Restovaná karotka:
  • 8 mrkví, očištěných a nakrájených na kousky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička garam masala
  • 1/2 lžičky chilli 
  • himalájská sůl
Čočka:
  • 1/2 cup basmati rýže
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 menší cibule, nadrobno
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce žluté curry pasty
  • 1 lžička garam masala
  • mletý kmín
  • 1/2 cup červené čočky
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 - 2 cups vývaru
  • himalájská sůl
  • avokádo a čerstvý koriand k servírování
Postup:
  1. Všechny ingredience na omáčku rozmixujte ve food processoru nebo mixéru dohladka. Ochutnejte a dochuťte.
  2. Předehřejte troubu na 220 stupňů. Olej smíchejte s kořením a důkladně promíchejte s nakrájenou mrkví. Pečte 20-30 minut na pečícím papíru.
  3. Uvařte rýži dle návodu. Můžete použít i rice cooker.
  4. Zahřejte olej na středním plameni a přidejte cibuli, česnek, restujte 3-5 minut. Přidejte kari pastu a koření.
  5. Přidejte čočku a krájená rajčata. Postupně přilívejte vývar tak, aby čočka byla ponořená. Toto opakujte okolo 30 minut dokud není čočka zcela uvařená.
  6. Uvařenou rýži vmíchejte do čočky. Přidejte další vývar, pokud je to potřeba. Servírujte s restovanou karotkou, nakrájeným avokádem, koriandrem a omáčkou z kešu.


Žádné komentáře:

Okomentovat