Jelikož vrcholí dýňová sezona, přinášíme další recept na její využití. Dýně hokkaidó regeneruje tělesné buňky a je bohatá na vitamíny.
Ingredience:
- 1 menší dýně hokkaido
- 2 pórky, nakrájené na centimetrové kousky
- 1 bílá cibule
- 1 větší brambora, nastrouhaná nahrubo
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 1 lžička sušených chilli vloček
- 2 lžičky garam masala
- 1/2 cup rostlinného mléka (já použila domácí mandlové)
- 4-5 cups zeleninového vývaru
- 1 lžička ghee
Postup:
- Oloupejte cibuli, nakrájejte nadrobno a orestujte spolu s nastrouhaným zázvorem na rozpuštěném ghee. Přidejte chilli vločky a garam masalu a restujte 1-2 minuty.
- Dýni oloupejte a nakrájejte na větší kostky. Spolu s bramborou a pórkem přidejte k cibuli a restujte 5-10 minut. Jakmile se zelenina začne připalovat, zalijte ji vývarem a zmírněte plamen.
- Vařte 15-20 minut dokud zelenina nezměkne. Pomalu přilijte mléko a zakápněte citronovou šťávu. Polévku můžete lehce rozmixovat. Podávejte s opraženými dýňovými semínky.
Žádné komentáře:
Okomentovat