Social media

středa 7. října 2015

Ovesné jahodové koláčky s domácí jahodovou marmeládou a sekanými ořechy

Jednoduchá snídaně z bezlepkových ovesných vloček, která vám dodá energii. Kokosový cukr je bohatý na antioxidanty a díky vysokému obsahu minerálů posiluje imunitu.






Spodní vrstva:
  • 2 cups bezlepkových ovesných vloček
  • 1 cup mandlové mouky
  • lžička skořice
  • 1/2 cup arašídového másla (100% arašídů)
  • 1/2 cup apple sauce
  • 1 vejce*
  • nasekané natural ořechy na posypání(já použila mandle, lískové a kešu)
Náplň**:
  • 2 lžíce tapioca mouky
  • 1 lžíce teplé vody
  • 1/4 cup bio kokosového cukru
  • 2 cups jahod + 1/2 cup nakrájených na plátky
Postup:
  1. Nejprve si připravte jahodovou náplň. Smíchejte tapiokovou mouku s teplou vodou tak, aby se mouka zcela rozpustila a neměli jste žádné hrudky. V případě potřeby, přidejte více vody. 
  2. V menším hrnci smíchejte jahody a sirup. Přiveďte k varu a zamíchejte. Stáhněte z plamene a smíchejte s tapioca směsí. Nechte stranou.
  3. Předehřejte troubu na 160 stupňů. Formu o velikosti 20 x 20 cm vyložte pečícím papírem nebo folií. 
  4. Ve food processoru smíchejte vločky, skořici, mandlovou mouku, arašídové máslo, apple sauce a vejce. Mixujte dokud vločky nejsou jemně rozmixované a směs drží dostatečně pohromadě. Nechte si 1/2 cup směsi stranou. Zbytek směsi rozprostřete na dno zapékací formy a přelijte jahodovou náplní. Posypte ovesnou směsí, kterou jste si dali stranou a navrch přidejte nasekané ořechy. 
  5. Pečte 25-30 minut. Povrch by měl zezlátnout. Před krájením nechte zcela vychladnout.
NOTES : *Pokud byste chtěli připravit dezert bez vajec, smícháme si  lžíci chia semínek a jednu až dvě lžic vody. Necháme pět minut odstát. 
                 **Pokud by se Vim nechtěla připravovat jahodová náplň, můžete použít tuto domácí marmeládu.  



Žádné komentáře:

Okomentovat