Social media

čtvrtek 1. října 2015

RAW vanilkový cheesecake s jahodami a čerstvou mátou

Dnešní recept je ideální pro letní měsíce, kdy chcete lehký, chutný a osvěžující dezert. 













Spodní vrstva:
  • 1 cup natural mandlí
  • 1 lžíce raw nepraženého kakaa
  • 1 lžíce strouhaného kokosu
  • 3 sušené nepřislazované datle
  • 1-2 lžíce raw agáve sirupu
Cheesecake vrstva:


  • 1 cup kešu, namočené přes noc
  • 2-3 sušené nepřislazované datle, namočené přes noc
  • vanilkový lusk
  • citronová kúra
  • 1 lžíce raw kokosového oleje
Jahodová vrstva:
  • čerstvé nebo mražené jahody
  • chia semínka
  • 1-2 lžíce raw agáve sirupu
Postup:
  1. Ve food processoru smíchejte mandle, datle, kokos, kakao a agáve sirup. Mixujte dokud se hmota důkladně nespojí. Formu o rozměrech 18 x 18 cm vyložte folií nebo papírem a vzniklé "těsto" natlačte na dno formy. Nechte zatuhnout v mrazáku.
  2. Slité kešu nasypte do food processoru a rozmixujte do hladké konzistence. Přidejte datle, citronovou kúru, kokosový olej a zrníčka z vanilkového lusku. Cheesecake náplň pomocí stěrky rozetřete na zatuhlou mandlovou vrstvu a dejte dále mrazit.
  3. V menší misce rozmixujte jahody, přidejte chia semínka (1 lžíci chia semínek na 100 gr jahod) a agáve sirup. Přelijte přes cheesecake vrstvu a mrazte další 3-4 hodiny. Před podáváním nechte rozmrazit několik minut v pokojové teplotě.





1 komentář: