Social media

pondělí 16. listopadu 2015

Křupavé skořicové sušenky s čokoládou

Toto je velmi jednoduchý a rychlý recept na křupavé sušenky, které Vám provoní byt jako byste pekli vánoční cukroví. Tyto sušenky jsou také ideální jako základ pro vanilkový cheesecake.






Ingredience:
  • 2 cups bezlepkové mouky (já použila mix rýžové, tapiokové a bramborové)
  • 1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů
  • 1 lžička bio jedlé sody
  • 1/2 cup kokosového cukru
  • 2 lžíce nepraženého kakaa
  • 1 cup dýňového pyré
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • špetka skořice
  • 2 čtverečky nadrcené kvalitní čokolády (já použila Lindt 85% kakaa) - nemusí být
  • voda dle potřeby
Postup:
  1. Ve větší míse smíchejte dohromady mouku, kypřící prášek, jedlou sodu, kakao, skořici a cukr. Přimíchejte dýňové pyré, olej a nastrouhanou čokoládu. Přidávejte po malých troškách vodu, dokud těsto nebude držet pohromadě, ale nesmí lepit. Nechte odpočinout 15 minut v lednici.
  2. Předehřejte troubu na 190 stupňů. Z těsta vytvořte dlouhý váleček a z něho nakrájejte 0.5 cm - 1 cm silná kolečka. Můžete posypat další čokoládou nebo sekanými ořechy. Pečte 10 - 15 minut.
NOTES:     Část mouky můžete nahradit mletými ořechy, já použila lískové jen na ozdobu.
                    Pokud chcete sušenky měkčí, pečte kratší dobu. 
                    Vegani mohou místo čokolády vyrobit svou vlastní nebo ji vynechat. 

Žádné komentáře:

Okomentovat