Ingredince:
- 5 větších brambor, oloupaných a nastrouhaných nahrubo
- 2 vejce
- 1/2 cup rostlinného mléka (mandlové, sojové, ...)
- 1 cup čerstvých bylinek (bazalka, tymián, oregáno)
- 1/2 cup strouhaného parmezánu, + na posypání
- 2 cups baby špenátu
- sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
- Předehřejte troubu na 170 stupňů. Vyložte formu pečícím papírem nebo folií.
- Smíchejte vejce, mléko, bylinky, sůl a pepř.
- Ve větší míse smíchejte brambory, parmezán a nasekaný špenát. Smíchejte s mlékem. Směs přesuňte do zapékací mísy a posypte zbylým sýrem.
- Uzavřené pečte 30-35 minut, poté odstraňte vrchní folií nebo pokličku a zvyště teplotu na 200 - 220 stupňů. Odkrytá pečte dalších 10 minut nebo dokud sýr nezačne bublat a nezhnědně. Nechte 10 minut odstát a poté nakrájejte.
Žádné komentáře:
Okomentovat