Social media

neděle 20. září 2015

Borůvkovo malinové košíčky s kokosovým vanilkovým krémem

HEAVEN.


Korpusy jsou kombinací mandlí a kokosu, takže celý dezert má nízký obsah sacharidů. Přidala jsem do těsta lžičku javorového sirupu, pokud máte rádi sladší, můžete přidat více nebo nahradit sušenými datlemi. Díky sladkému krému to ale dle mého není potřeba. 





Neděste se, že košíčky vypadají pracně, ve food processoru nebo mixéru je těsto hotové za 3 minuty, jen krém vyžaduje chvilku šlehání. Kokosový krém dodá náplni hustou texturu a v kombinaci s vanilkou si ho zamilujete.


Sečteno, podtrženo, toto je další bezlepkový veganský dezert, se kterým nemáte pocit, že jste právě své tělo zabily kupou rafinovaného cukru. 


A najednou vás napadne, proč objevujete tyhle BOŽSKÝ věci až teď, proč se do nás odmala cpou sušenky, bonbony nebo nějaké podobné sladkosti plné rafinovaných cukrů, tuků a konzervantů ...
MILUJU SVOJI KUCHYNI 


Crust:
  • 2 cups natural mandle
  • 1/2 cup strouhaného neslazeného kokosu
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 vejce*
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli
Náplň:
  • 1/2 cup kokosového krému
  • 1-2 lžíce kokosového másla
  • 1/2 cup kešu, předem namočených na 2-3 hodiny
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • vanilkový lusk
  • čerstvé borůvky a maliny na ozdobu
Postup:
  1. Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
  2. Kokosový krém, máslo, kešu a sirup ve food processoru mixujeme, dokud nemáme hladký krém. Vanilkový lusk rozpůlíme a zrníčka vmícháme do krému**. 
  3. Mandle rozmixujeme ve food processoru na hladkou mouku, přidáme kokos, skořici, špetku soli, kokosový olej a vejce. Mixujeme dokud nám nevznikne pevná hmota. 
  4. Lžící tvarujeme těsto do každé formičky tak, aby kraje zůstaly vyvýšené. Překryjeme kouskem pečícího papíru, nasypeme fazole a pečeme 6-8 minut.
  5. Pečící papír i s fazolemi odstraníme a necháme dopéct asi ještě 5 minut nebo dokud kraje nejsou nazlátlé.
  6. Každý košíček naplníme krémem a ozdobíme čerstvým ovocem.

NOTES : *Pokud byste chtěli připravit dezert bez vajec, smícháme si  lžíci chia semínek a jednu až dvě lžic vody. Necháme pět minut odstát. 
        ** Krém nedávejte do lednice, díky kokosovému máslu by vám směs zatuhla a museli byste směs zbytečně zahřívat, abyste krémem košíčky naplnili.




Žádné komentáře:

Okomentovat