HEAVEN.
Neděste se, že košíčky vypadají pracně, ve food processoru nebo mixéru je těsto hotové za 3 minuty, jen krém vyžaduje chvilku šlehání. Kokosový krém dodá náplni hustou texturu a v kombinaci s vanilkou si ho zamilujete.
Sečteno, podtrženo, toto je další bezlepkový veganský dezert, se kterým nemáte pocit, že jste právě své tělo zabily kupou rafinovaného cukru.
A najednou vás napadne, proč objevujete tyhle BOŽSKÝ věci až teď, proč se do nás odmala cpou sušenky, bonbony nebo nějaké podobné sladkosti plné rafinovaných cukrů, tuků a konzervantů ...
MILUJU SVOJI KUCHYNI ♥
- 2 cups natural mandle
- 1/2 cup strouhaného neslazeného kokosu
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 vejce*
- 1 lžička skořice
- špetka soli
Náplň:
- 1/2 cup kokosového krému
- 1-2 lžíce kokosového másla
- 1/2 cup kešu, předem namočených na 2-3 hodiny
- 1 lžíce javorového sirupu
- vanilkový lusk
- čerstvé borůvky a maliny na ozdobu
Postup:
- Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
- Kokosový krém, máslo, kešu a sirup ve food processoru mixujeme, dokud nemáme hladký krém. Vanilkový lusk rozpůlíme a zrníčka vmícháme do krému**.
- Mandle rozmixujeme ve food processoru na hladkou mouku, přidáme kokos, skořici, špetku soli, kokosový olej a vejce. Mixujeme dokud nám nevznikne pevná hmota.
- Lžící tvarujeme těsto do každé formičky tak, aby kraje zůstaly vyvýšené. Překryjeme kouskem pečícího papíru, nasypeme fazole a pečeme 6-8 minut.
- Pečící papír i s fazolemi odstraníme a necháme dopéct asi ještě 5 minut nebo dokud kraje nejsou nazlátlé.
- Každý košíček naplníme krémem a ozdobíme čerstvým ovocem.
NOTES : *Pokud byste chtěli připravit dezert bez vajec, smícháme si lžíci chia semínek a jednu až dvě lžic vody. Necháme pět minut odstát.
** Krém nedávejte do lednice, díky kokosovému máslu by vám směs zatuhla a museli byste směs zbytečně zahřívat, abyste krémem košíčky naplnili.
Žádné komentáře:
Okomentovat