V poslední době jsme vyzkoušeli několik různých postupů a ingrediencí, ale tento recept je zaručeně nejlepší. Základem úspěchu je kvalitní kvásek a horká trouba.
Ingredience:
- 2 cups cizrnové mouky
- 2 cups rýžové mouky
- 1/2 lžičky bio sušeného droždí
- 1 - 1 a 1/2 lžic olivového oleje
- 1 a 1/4 cup teplé vody
- 1/2 lžíce himalájské soli
- špetka kokosového cukru
Postup:
- V malé misce smíchejte 1/2 cup tuple vody, cukr a droždí. Nechte stranou 10-15 minut.
- Do velké mísy nasypte mouku, zbytek vody, sůl a olivový olej. Přidejte droždí a důkladně promíchejte v hladké těsto. Potřete trochou olivového oleje, přikryjte utěrkou a nechte 1-1,5 hodiny kynout.
- Předehřejte troubu na 220 stupňů. Po vykynutí těsto rozdělte na kuličky o velikosti většího golfového míčku. Nechte přikryté znovu odležet dalších 10 minut.
- Připravte si vál posypaný trochou mouky a každou kuličku rozválejte do kulaté placky o průměru 10 centimetrů a půl centimetru vysoké.
- Placky znovu přikryjte a nechte 10 minut v pokojové teplotě.
- Plech vyložte pečícím papírem. Pečte 7-10 minut nebo dokud se chléb nenafoukne a lehce nezhnědne. Servírujte teplé či studené.
NOTES: Pokud těsto příliš lepí, přidejte více mouky.
Nezapomeňte, že droždí musíte smíchat s teplou vodou, studená nebo příliš horká voda není pro vykynutí příliš vhodná.
Pita chléb můžete uchovat zabalené v pečícím papíře několik dní v pokojové teplotě.
Žádné komentáře:
Okomentovat