- 1 plechovka loupaných rajčat
- lžička olivového oleje
- 2-3 stroužky česneku
- čerstvá bazalka
- oregáno
- sůl, pepř
- bobkový list
- čerstvá petržel
Ostatní:
- 1 plechovka cizrny, opláchnuté
- 5-6 žampionů, nakrájených
- 1/2 cup strouhané mozzarelly
- 1 lžička ghee
- hrst bazalky
- pita chléb (domácí)
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Na rozpáleném oleji v menším hrnci orestujte česnek. Přilijte rajčata, bazalku, oregáno, bobkový list, nasekanou petržel, sůl a pepř. Na mírném plameni povařte asi 15 minut nebo dokud není směs dostatečně hustá.
- Mezitím si ve středně velké pánvi rozpusťte ghee a vhoďte nakrájené žampiony. Zlumte plamen a restujte několik minut dokud žampiony nejsou hnědé. Na závěr přihoďte cizrnu a vypněte plamen.
- Na každý pita chléb vrstvíme marinara sugo, cizrnu a žampiony, posypeme mozzarellou a pečeme pár minut dokud mozzarella nezačně bublat. Posypte nasekanou bazalkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat